RSS

Perioada din preajma Anului Nou a fost planificată pentru o întâlnire cu scopul unui seminar de familie.
Invitatul special pentru acest eveniment a fost fr. Duraisamy Sureshkumar, vicepreşedintele Conferinţei Generale a bisericii noastre.
Datorită faptului că printre cei prezenţi s-au aflat foarte mulţi tineri necăsătoriţi, dumnealui a fost nevoit să-şi modifice structura prezentărilor, abordând în prima parte situaţia cu care se confruntă tinerii în relaţiile lor cu părinţii, cu prietenii etc.
Esenţa prezentărilor pe această temă este un amănunt de care ar trebui să ţină cont orice părinte: orice copil se raportează diferit faţă de părinţi, în funcţie de vârstă. Dacă atunci când copilul este mic îi consideră pe părinţi cei în care se poate încrede pe deplin, va urma o perioadă, aceea a adolescenţei, în care tânărul se crede puternic, deştept, în stare să realizeze orice. În plus, părinţii i se par “rămaşi în urmă” faţă de ritmul societăţii. Perioada aceasta nu va ţine la infinit, pentru că, după trecerea “momentului critic”, tânărul va înţelege că părinţii ştiu mai multe, nu atât datorită cunoştinţelor acumulate, ci mai degrabă datorită experienţei pe care viaţa le-a rezervat-o. În acest context învăţătura pentru părinţi este să fie îngăduitori, să le acorde şanse copiilor lor, să apeleze mai mult la Dumnezeu, în rugăciune, evitând “predicile” şi mustrările interminabile.
În acelaşi timp copiii nu ar trebui să se aşeze cu bună ştiinţă în aceste caracteristici ale vârstei, cu un nepăsător “aşa trebuie să fie”, pentru că Dumnezeu le cere să-şi respecte părinţii chiar şi în această parte a vieţii lor. Caracterul se formează şi în aceşti ani şi ei pot obţine lecţii preţioase de răbdare, îngăduinţă, înţelegere, lecţii care le vor fi de un real folos în anii care vor urma, când vor fi chemaţi să-şi “suporte” nu doar părinţii, ci şi socrii, şefii sau alte persoane pe care nu le pot evita.
După tratarea subiectelor ca: prietenie, curtenie, pregătire pentru căsătorie, s-a făcut o trecere treptată la tema pregătită iniţial pentru această ocazie: Seminar de familie.
În cadrul acestor dezbateri au fost subliniate câteva aspecte cu care se confruntă fiecare cuplu căsătorit în diferitele etape de după căsătorie.
Perioada de acomodare, perioada în care copiii sunt mici, perioada în care aceştia cresc şi încep să se simtă “pe picioarele lor”, perioada în care părinţii sunt preocupaţi de viitorul lor, perioada bătrâneţii, sunt faze prin care trece orice familie.
Cunoaşterea caracteristicilor specifice fiecăreia, de către cei care doresc să-şi păstreze armonia şi fericirea familiei, îi va ajuta să depăşească momentele dificile, să preîntâmpine multe evenimente neplăcute.


Video